28 Şubat 2011 Pazartesi

ÇEYİZ SANDIĞIMDAKİ YEMENİLER (YAZMALAR) 1:)

  HERKESE HAYIRLI Bİ HAFTA DİLİYORUM:)
  BUGÜN YENİ Bİ POST YAZMAYA KARAR VERDİM.. ŞİMDİYE KADAR HEP ÖRDÜĞÜM BEBEK GİYSİLERİNİ YAYINLADIM GALİBA:) NAPİM COK SEVİYORUM BEBEK ESYALARINI, BİTİNCE COK ŞİRİN OLUYOLAR:) NEYSE KONUYA DÖNEYİM; BUGÜNDEN İTİBAREN  KENDİ ELLERİMLE YAPTIĞIM OYALI YEMENİLERİMİ YAYINLAMAK İSTİYORUM... HEPSİNİ KENDİM YAPTIM, GALİBA SİZDEN AFERİN DEMENİZİ İSTİYORUM:)
   YAZDAN BERİ YEMENİ OYALARINA KAFAYI TAKMIŞ DURUMDAYIM... SONUCTA Bİ GENC KIZIN CEYİZİNDE BULUNMASI GEREKENLERDEN BİRİ, HELE Kİ TESETTÜRLÜ Bİ KIZSANIZ OLMAZSA OLMAZI BENCE.. BU YÜZDEN BU YAZ Bİ SÜRÜ YEMENİ YAPTIM KENDİ ZEVKİME GÖRE... CEYİZİMDE DAHA Bİ SÜRÜ VAR ANNEMDEN KALMA VE KÜÇÜK YEMENİLER... YANLIŞ ANLAŞILMASIN, ONLARIN DEĞERİ BENİM İÇİN PAHA BİÇİLEMEZ VE KULLANAMAYACAĞIM KADAR KIYMETLİ:)
    BU YÜZDEN KULLANABİLECEĞİM Bİ KAC PARCA OLSUN İSTEDİM VE YAPTIM, COK UZATTIM GALİBA, BEN YAPARKEN COK ZEVK ALDIM UMARIM SİZ DE BEGENİRSİNİZ...

NOT: DEVAMI GELECEK... BU SADECE BİRİNCİ YEMENİ:)

25 Şubat 2011 Cuma

KENDİME PEMBİŞ YELEK:)

  HERKESE HAYIRLI CUMALAR:)  HEP BEBEK YELEKLERİ YAPTIM BU ARALAR:) GALİBA KISKANDIM  BEBEK PEMBELERİNİ:) KENDİME DE BU RENK YAPMAYA KARAR VERDİM:)  ROBADAN SAC ÖRGÜLÜ Bİ MODEL... ALT TARAFINA DA İLMEK ALIP DÜZ ÖRGÜ ÖRDÜM.. KOL UÇLARINI DA TIĞLADIM VE BİTTİ:)

24 Şubat 2011 Perşembe

PAŞAMA ÖRDÜĞÜM SÜVETER:)

   BU İPİ YÜNCÜDE GÖRÜR GÖRMEZ OSMAN YAGIZ'IMA ÖRMELİYİM DEDİM:) RENGİ COK GÜZEL VE BENİM PAŞAMA COK YAKISIR:) BAHAR GELİYO, KOTLARININ ÜZERİNE GÖMLEĞİYLE COK YAKISIKLI OLUR BENİM BİRİCİK OĞLUM:) BU ARADA OSMAN YAĞIZ HENÜZ 2 YASINDA VE BENİM ABLAMIN OĞLU:) NEYSE KONUYA DÖNEYİM HEMEN YÜNÜ ALMAK İSTEDİM VE ÖĞRENDİM Kİ BU İPTEN 1 YUMAK KALMIS VE DEVAMI GELMEYECEKMİŞ:( HAYALLERİM SUYA DÜSECEKTİ Kİ, LASTİKLERİNİ BEYAZ YAPARSAM İPİM YETER DİYE DÜŞÜNDÜM VE ALDIM... ÖRERKEN HEP DUA ETTİM İPİM YETSİN DİYE.. VE SONUÇ; İPİM YETTİ VE ARTTI BİLE:) VE ORTAYA 2 GÜNDE BU SÜVETER CIKMIS OLDU:) OSMAN YAĞIZ GİYDİ BİLE:) COK SEVDİ:) İNSALLAH SİZ DE BEGENİRSİNİZ....

CİVCİV İŞLEMELİ BEBEK YELEĞİ:)

   MERABA:) YİNE Bİ BEBEK YELEĞİYLE KARŞINIZDAYIM... BU YELEK DE COK KOLAY AMA CİCİ Bİ MODEL..NETTE GEZERKEN BULMUSTUM VE HEMEN DENEDİM:) YAPARKEN COK ZEVK ALDIM, UMARIM SİZ DE BEGENİRSİNİZ....SEVGİLER:))

23 Şubat 2011 Çarşamba

TAVŞAN PATİKLER:)

    BU PATİKLERİ NETTE GEZERKEN BULMUŞTUM.. VE HEMEN DENEMEK İSTEDİM... YAPIMI COK KOLAY VE BENCE COK DA CİCİ OLDU:) 4 ADET HAROSA KARE PARCA YAPILIYOR VE CAORAZLAMASINA DİKİLİYOR... SONRA DA KULAKLARI ÖRÜLÜYOR.. GÖZLERİ VE AĞZI İŞLENİYOR.. İŞTE BU KADAR:)

22 Şubat 2011 Salı

PAŞAM'A (OSMAN YAĞIZ) ÖRDÜĞÜM YELEK:)

   OSMAN YAĞIZ BENİM ORTANCA ABLAMIN OĞLU.. 2 YAŞINDA VE COOOK TATLI... Bİ O KADAR DA YARAMAZ:) YARAMAZ VE HAREKETLİ DESEM DAHA DOĞRU OLACAK GALİBA:)  AMA O NE KADAR YARAMAZLIK YAPARSA YAPSIN BENİM TEK PAŞAM:) BİRİCİK OĞLUM BENİM:)
   O'NA YAPTIĞIM Bİ YELEĞİ YAYINLAMAK İSTİYORUM.. UMARIM BEGENİRSİNİZ..
İYİ GECELER:)

  

KİRAZLI BEBEK YELEĞİ VE ŞAPKASI:)

   Uzun zamandır yaptıklarımı yayınlayamıyorum, çünkü fotoğraf makinesi arızalandı:(  Ama ben boş durmadım tabi ki:)  Yaptıkca yaptım ve bugün biçogunu fotografladım.. Bundan sonra hergün en az bir tane yayınlayacağım.... İlk olarak bu kirazlı bebek sapkası ve yelegini sectim... umarım begenirsiniz...
   bu arada fotograf makinemin tarih ayarını yapmayı unutmusum galiba:) kusura bakmayın lütfen...diğer yayınlayacagım işlerimin de fotograflarını bugun cekmiştim ve tarihler yine yanlış:)

9 Şubat 2011 Çarşamba

BEBEK YELEĞİ:)

   BU YELEK YİNE SİPARİŞ ÜZERİNE ANNEM TARAFINDAN YAPILDI... TESLİM ETMEDEN ÖNCE FOTOĞRAFLAYIP YAYINLAMAK İSTEDİM.. GEÇEN GÜN ANNEMLE KONUSURKEN FARKETTİK,BU KIŞ BU MODELDEN  TAM  9  TANE ÖRMÜŞ BENİM GÜZEL ANNEM:)

5 Şubat 2011 Cumartesi

PORTAKALLI SÜNGER TATLISI:)

   Çok lezzetli ve yapımı da oldukça kolay bi tatlı denedim ve hemen bitti:) Cok begendik, ikinci tepsiyi yaptım, dün aksam o da bitti:)) 1hafta da 2 borcam tepsisi tatlı yedik, ailemi ve kendimi şeker komasına sokmaktan korkuyorum:) neyse ben tarifi vereyim;
3yumurta
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
4 kahve fincanı toz şeker
6 kahve fincanı un
1.5 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN;
3su bardağı soğuk su
2 su bardağı toz şeker
   TÜM MALZEMELERİ MİKSERLE ÇIRPIP YAĞLANMIŞ BORCAMA DÖKÜYORUZ. VE FIRINA YOLLUYORUZ. ŞERBETİ PİŞİRMEDEN, (SOĞUK Bİ ŞEKİLDE) ŞEKER VE SUYU KARIŞTIRIYORUZ VE FIRINDAN ÇIKAN SICAK TATLININ ÜZERİNE DÖKÜYORUZ. ŞERBETİ BİR İKİ SAATE KADAR ÇEKİYOR ZATEN... ADI ÜZERİNDE SÜNGER TATLISI:) AFİYET OLSUN:)

3 Şubat 2011 Perşembe

ŞEKERLİ YUMUŞAK KURABİYELER:)


Canım kurabiye çektiğinde hemen yaparım bunlardan:) Yumusacık oluyorlar.. Kek gibi... Bu kez annemin canı çekmiş.. Tabi hemen yaptım:) Kendileri su an pişiyolar:) Onlar pişerken ben tarifi vereyim;
1 paket yumuşak margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker
2 yumurta(birinin akı kurabiyelerin üzerine)
Aldığı kadar un
Kulak memesi yumusaklığında ele yapısmayacak bi hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parcalar koparıp yuvarlıyoruz. Önce yumurta akına ardından da toz sekere banıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Ve fırına yolluyoruz.. Afiyet olsun:)

2 Şubat 2011 Çarşamba

KOYUNLU BEBEK PATİKLERİMMM:)




BU CİCİLERİ DÜN AKŞAM BİTİRMEM GEREKİYODU.. SİPARİŞ ÜZERİNE YAPMIŞTIM.. ŞÜKÜRLER OLSUN YETİŞTİRDİM VE TESLİM ETTİM:)  FOTOĞRAFLARINI ÇEKİP BLOĞA KOYMAK İSTEDİM:) BEN ZEVK ALARAK YAPTIM,UMARIM SİZ DE BEĞENİRSİNİZ:) İYİ AKŞAMLAR:)

1 Şubat 2011 Salı

AŞIKLAR ÜŞÜMESİN ELDİVENİ YAPTIM:)

netten alıntıdır!

  Eylül'ün düzenlemiş olduğu hicri yılbaşı hediyeleşme etkinliğinde yapmış olduğum eldiven... Malum, sevgililer günü geliyor, belki yapmak isteyen olur diye yayınlamak istedim:) Umarım begenirsiniz...