24 Ocak 2011 Pazartesi

SUSAMLI TUZLU KURABİYE...


    Çok severek yediğim bi tarifi paylaşmak istiyorum.. Çok da seviliyo bu tarifim:)  İçinde sirke olmamasına rağmen ağızda dağılıyo:)  Malzemeleri de her an bulunabilecek malzemeler... Bi misafir geldiğinde yapılacak ikramlar listemde kurtarıcı tariflerimin başında geliyo:) Daha fazla uzatmadan malzeme listesini vereyim;
   1 paket margarin(yumuşak)
   1 kahve fincanı sıvıyağ
   1 yumurta (sarısı içine beyazı üzerine)
   1paket kabartma tozu
   3yemek kaşığı toz şeker
   1 çay kaşığı tuz
   Aldığı kadar un
   Susam
   Malzemelerin hepsi yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında bi hamur elde edilir.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve avuç içinde yuvarlayarak uzatılır. Önce yumurta beyazına sonra da susama bulanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzeri kızarana kadar pişirilir.. İşte bu kadar:) Şimdiden afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: